Vyndariai Šampanas ir Miso Risotto
Vyndariai Šampanas ir Miso Risotto
Įvadas
Risotto yra gana lengvai paruošiamas patiekalas, kuris geriau tinka keliems žmonėms namuose nei restorane.
Pirmieji mano įspūdžiai su rizoto
Dešimtajame dešimtmetyje, kai mokiausi, rizotas, kurį išmokau gaminti, neturėjo nieko bendra su rizoto Italijoje. Mano pirmasis susidūrimas su tikru rizoto buvo Casa degli Spiriti prie Gardos ežero. Ten jie paruošė moliūgų rizotą su rozmarinu ir scamorza. Tai buvo apreiškimas ir paskatino mane geriau suprasti, kaip gaminti rizoto.
Geriausias vadovas namų virėjui yra Marcella Hazan „Klasikinė itališka virtuvė“.
Vėliau, kai dirbau Pjemonto restorane, virtuvės šefas pasakė, kad savo restorane niekada negamina risotto, nes jis labiau tinkamas šeimos patiekalams, gaminamas vienu prisėdimu ir patiekiamas iš karto.
Sultinio svarba
Vienas iš pagrindinių risotto elementų yra sultinys. Virti reikėtų ne prancūzišką sultinį, o itališką sultinį, kuris yra daug lengvesnis. Marcella Hazan savo knygoje turi gerą receptą. Jei to daryti nenorite, tikrai gera alternatyva – lengvas daržovių sultinys, į kurį įpilta miso. Miso pranašumas yra tas, kad be parmezano jis suteikia stiprų umami skonį ir jums nereikia jokios druskos.
Blanc de Blancs nuo 2017 metų ir vyndarystės šampanas
Ir čia aš prieinu prie vyndario šampano. Vakar gėrėme Crété Chamberlin CDB Premier Cru 2017 Blanc de Blancs su artišokų ir cukinijų risotto, pagamintu iš miso sultinio ir daug parmezano. Pats šampanas pasižymėjo stipriu oksidaciniu/brioche persmelktu aromatu, miso užpiltas rizotas neutralizavo oksidacinius aromatus, o kompleksiniai citrusų skoniai tapo aiškesni ir geriau artikuliuojami.
Risotto ir vynas
Risotto derinimas su tinkamu vynu, ypač su Blanc de Blancs Vintner šampanu, gali labai pagerinti skonio potyrius. Risoto kremiškumas puikiai dera su putojančiomis ir vaisiškomis šampano natomis. Šampano brioche skoniai puikiai papildo miso umami skonį.
Išvada
Geras rizotas yra daugiau nei tik patiekalas; tai patirtis. Su tinkamais ingredientais ir geromis instrukcijomis kiekvienas gali pasigaminti skanų rizotą, kurį verta pamatyti. O su gerai parinktu vyndario šampanu patirtis tampa dar nepamirštamesnė.
Sužinokite daugiau apie rizoto gaminimo meną ir geriausius šampano derinius – apsilankykite mūsų svetainėje ir atraskite išskirtinius pasiūlymus prenumeratoriams!